Fredag idag.

Känns alltid bra med Fredag fast att jag jobbar hela helgen. Jag har städat och diskat (!) och nu ska jag iväg och köpa tortillas med tillbehör. Känns som jag är tillbaka på banan efter förkylningen.


Ett år sedan.

För exakt ett år sedan idag, satt jag med min vän Julie och käkade Arlandas dyraste macka.
Förväntansfulla på den långa resa vi hade framför oss. Omkring 22 timmar satt vi som längst i flygplanet till Australien.

Ett år sen, shit vad tiden går fort.


Observera min peka med tummen tumme.

Skitunge

Min söta lillasyster älskar Lotta på bråkmakargatan filmerna. Pappa tycker däremot att dem har dålig inverkan på henne då hon har börjat viska ord som" skitunge" för sig själv och smyger iväg efter saxen för att klippa i hennes kläder.

Hon är för söt.



Lotta med för del delen.

Nattskift.

Nu har jag tagit en dusch och lagt en ansiktsmask i fejjan och nu känner jag mig faktiskt så mycket piggare. Klockan 23 börjar jag mitt nattskift. Ska vara på vår vanliga fabrik där vi jobbat mest under tiden vi varit här.

I'm gonna have a party!



Åh, vad jag gillar den här låten.  Nada Surf -  Blankest year

Internetshopping när den är som bäst.

Fast att jag bott i den här hålan i snart fem månader så blir det ingen markant skillnad på hur mycket pengar jag spenderar på kläder varje månad.

Jag kan sitta här i lugn och ro och drömma mig bort bland mängder av shoppingsidor och sen är jag bara ett klick ifrån det jag vill ha. Det bästa av allt är att jag har världens snällaste mamma som hämtar ut paketen hemma i Sverige till mig. TACK bästa mamma!

Mitt senaste klick var två bikinis från H&M. Finns det något roligare än att ha mängder med bikinis att variera mellan på utlandsresan? Det är ju bikinis man lever i på dagarna och de blir fort fula av kombinationen sand, saltvatten och sol.


            
         

snörvel.

Det som hände igår var att bilnyckeln fastnade i dörren, nyckeln går inte att få ur och bilen går inte att låsa, som tur är har vi en till nyckel. Men jag måste erkänna att det känns rätt muppigt att åka runt med en bilnyckel i dörren. Folk förstår nog inte riktigt hur jag kan köra bilen när nyckeln sitter i dörren. Kan inte lämna bilen obevakad alls. Jag ska prata med vår granne ikväll. Någon som har en lösning ?

Skedat med täcket och läst en bok hela dagen. M överraskade mig med norsk choklad. Det absolut bästa botemedlet mot en förkylning.

Nu ska jag läsa lite mera, hörs senare kära läsare.

damn blockhead.

Mike är och jobbar och jag har ställt till med något jävligt klantigt. Hur fan ska jag lösa det själv ?
Kanske att jag måste plinga på hos vår händige hyresvärd. Åh, vad pinsamt.

Minusgrader.





Dagens promenad, minusgraderna påminde mig om att det fortfarande är väldigt mycket vinter.

Chai-te



Hittade chai te som jag köpt med mig hemifrån imorse. Hade glömt bort hur gott det där med
mjölk och honung i.

Bortskämd.

Haft en jättemysig helg och som vanligt har vi blivit bortskämda med helt fantastiskt god mat.
Börjar bli lite tröttsamt här nu. Längtar efter kritvita stränder, varma dagar, nattliga äventyr och storstadspuls.



Ska ut på en promenad nu och sen ska jag träna på crosstrainern. Jag börjar inte att jobba förrens på Onsdag natt, skönt med långledigt.

I augusti ska vi se Coldplay.

Idag fick jag äntligen ge min fina pojkvän en sjukt bra födelsedagspresent om jag får säga det själv. Biljetter till Coldplay på Stockholmstadion i Augusti. Åh, vad grymt bra det kommer bli och det bästa är att jag får följa med!

Grattis Babe!

Några timmar i Trondheim.



Lunch på Rick's i Trondheim.



Utsikten från Tyholtstornet.

Diskussioner.

Nu har familjen Jonsson anlänt och diskussionerna har börjat. Kvällens samtalsämne verkar bli privatisering av sjukvården eller inte?

Själv njuter jag av att det är Fredag efter en lång vecka av jobb. Min kamera är äntligen tillbaka så nu blir det mer foton. Imorgon åker vi till Trondheim, shoppar, äter gott och strosar runt i den mysiga staden.

Hoppas ni har en jättebra Fredagskväll!

Rachel Zoe project.

Jag hittade alla avsnitten av "The Rachel Zoe project" tack vare den här tjejen. Rachel är en grym stylist och är alltid snygg och coolt klädd, älskar hennes moderna bohemstil.

Har plöjt igenom några stycken nu på eftermiddagen, åh vad jag vill ha en garderob med miljarders av skor, klänningar och smycken.


Dagens musiktips

Nu har äntligen Sophia Somajos låt I-rony kommit ut på youtube. Så nu ska ni få höra den som jag lovat.


MRL träning.

Min kamera är återfunnen hemma hos mamma, så jag hoppas den kan följa med helgens gäster. Mickes familj kommer på Fredag och älskling fyller år på Lördag. Så förhoppningsvis får ni mer bilder här väldigt snart. Älskar bildrika bloggar.

Nyss kommit hem från ett riktigt bra träningspass med fouks på mage, rumpa och lår.  Kroppsdelarna jag tycker man ska lägga ner mest träning på. 



Idag;

Jag hade tänkt pröva på en ny träningsform, "Boot camp" som är inspirerad av militärens hårda fysiska övningar, men har fått någon skum ögoninflammation så jag vilar ögat hemma framför tvn ikväll med en påse chips. Prövar att komma iväg till nästa vecka istället, det är förmodligen ett riktigt svettigt träningspass!

En lönsam förkylning.


Något som är komiskt är att Scarlett Johansson har sålt en pappersnäsduk med hennes förkylningssnor på ebay för över 40.000 svenska kronor. Oh, my!


http://mejlins.blogg.se

Jag hoppas förresten att alla kan se min blogg på rätt sätt. Explorer kapar min blogg längst upp. Vet inte hur jag ska få den att se bra ut i båda webbläsarna. Så om ni vill se bloggen på rätt sätt,  fixa webbläsaren Mozilla Firefox.


Du är så jävla bra.

Ikväll blev det några timmars extra jobb, gött. En av stor anledning till jag jag tycker det är ok att gå upp en kall morgon klockan sex, då jag egentligen är svintrött och bara vill ligga under ett varmt täcke hela dagen är min pojkvän. Trodde aldrig att det skulle vara så sjukt kul att jobba med honom, helt ärligt. Eftersom vi är tillsammans 24h.

 Vi hittar alltid på en massa bus, pratar om konstiga saker som bara vi tycker är värt att diskutera, ger varandra leenden, fulskämtar med varandra, pratar om drömmar och framtid. Hjälper varandra, stöttar och peppar utan att någon tar ialla upp eller att få känslan av att man dominerar över någon annan.

 Han är så bra, min finaste vän och pojkvän.




Söndagslåt.



David Gray - Sail away

Take a picture.

Ikväll har jag kollat på norsk tv, det händer inte så ofta när jag har laptopen här. Ikväll visade dem actionfilmen "Man on fire". Har sett den förr och måste säga att den är så fruktansvärt bra, sen är ju Danzel Washington en lysande skådespelare också.

Tänkte köpa en systemkamera innan vi åker till Thailand och sen vill jag fota alla vackra länder jag besöker senare. Jag har kikat på ytterligare en Canon kamera. Den lilla digitalkamera jag har nu är en Canon Ixus som jag är väldigt nöjd med och nu funderar jag på en Canon EOS 450D. Någon som har några erfarenheter av den kameran eller någon annan bra systemkamera?










Lättsamma människor.

Jag var och tränade på eftermiddagen idag. Satte mig ner vid ett bord i väntan på att mitt pass skulle börja. Det finns gott om platser att sätta sig på men jag tycker det är så trevligt när dem sätter sig vid mig och börjar småprata lite. Inget mer med det. De flesta svenskar skulle nog aldrig sätta sig vid ett bord där någon redan sitter, utan istället välja ett eget för att inte vara påträngande. Gillar norskarna, otroligt lättsamma människor.

Passet var iallafall ett danspass med massa skön musik och en bra danskombination, kände att jag saknade Wendlas, dansskolan som jag gick på när jag var yngre. Där vi tränade stenhårt termin efter termin för att sedan få stå på den stora scenen och visa upp movsen och klä ut sig i snygga scenkläder och lager av smink.

Ikväll har vi ätit en god nachostallrik min majk och jag, och vi är lediga hela helgen, Wihoo!

En ny skinnpaj.

Imorgon har vi tagit på oss extra jobb där Julie och Sandra jobbar, ett riktigt skönt ställe. Idag gjorde vi ett halvt rör.

Klickade hem en ruskigt snygg skinnjacka när jag kom hem. Kände att jag var tvungen att uppdatera den klumpiga skinnjacka som följt med mig några år. Åh, den här kommer bli ruskigt fin till våren.


Cupcakes.



Har en mapp där jag samlar snygga bilder som inspirerar mig. Den här bilden hamnar där direkt.

Världens bästa jobb?

Kanske dags att söka ett nytt jobb på den här Australienska ön.

Lön : 900.000 kronor för ett halvår.
Arbetsuppgifter : Blogga och filma sina upplevelser.

Bra start på dagen.

Åkte och tränade imorse, shit vad skönt det var. Gillar att träna på förmiddagen så har jag hela eftermiddagen ledig. Nu lagar min pojkvän en japansk gryta och jag sitter här. Killar som är bra på att laga mat är ju helt underbart. Men han har en regel ; Malin diskar.


01.30

Jobbat klart för kvällen. Aldrig har arbetsdagarna gått så fort trots tio timmar. Trivs verkligen bra med våra nya arbetsuppgifter, HDTV i fikarummet och paus varannan timma.

Just det, vi träffade precis en gigantisk älg på väg hem. Stackars liten hade väl gått vilse, stod och betade i en backe vid den stora vägen.

Nu blir det sängen, Godnatt !

Utan kamera.

Jag har letat som en tok men det är bara att inse att jag glömt min kamera hemma i Sverige. Så det blir inte lika mycket nytagna foton här men mer härliga minnen och tex istället :)



Jag och världens goaste Koalanalle i Australien, April 08.


Dagens;



                                                            Black Gold

mer att lära.

Jättemysigt väder ute, så nu blir det en promenad. Börjar inte jobba förens klockan tre idag. Då är vi på ett nytt ställe i fabriken som heter coating, då får vi nya arbetskamrater och nya uppgifter att lära oss för ett tag. Så snart kan vi nästan hela processen i hur man gör ett rör till en oljeplattform ;)



En gammal arbetskamrat.

"Makes your hair silkysmoothe"



Den bästa inpackningen jag prövat kommer från Sachajuan Stockholm.

Turen var på min sida.

Inget körkort med mig, däcken på bilen är dubbdäck. ( I Norge får man böta om man kör med dubbade däck) Det värsta som kan hända då är att bli invinkad av norska polisen för kontroll. Vilket jag blev idag. Förklarade lite nervöst att jag hade glömt mitt körkort i lägenheten och hoppades på att han skulle godta det.

Han svarade glatt " Ok, det går bra" och "Ha en fortsatt bra kväll". Med tankte på hur höga fortkörningsböterna är här så tänkte jag inte att jag skulle komma undan med däcken iallafall. Men dem kastade han inte ens en blick på och jag körde vidare.

Ibland har jag flyt.

Årets första träning.

Framme i Norge. Har nyss ätit den goda tacopajen vi lagade igår. Nu ska jag dra iväg på årets första tränings dag. Hörs senare!

Smarrig efterrätt



Ikväll har jag ätit något riktigt gott. Saffransglass med hallonsås (mixade hallon).

Glass : saffransglass med hallonsås
2 pkt saffran
6 äggulor
1 dl strösocker
1 dl honung
6 dl vispgrädde

Sås: 2 pkt frysta hallon à 200g
florsocker
vatten

Vispa slarvigt äggulor, socker, honung och saffran till en pösig smet. vispa grädden. blanda äggsmet och vispgrädde. klä en avlång form med plastfolie. häll i smeten. frys glassen över natten. tina hallonen. kör dem i mixer. smaksätt med florsocker och späd med vatten. Ta fram glassen 10-15 min före servering.




Feed me.

Vaknade tidigt imorse för att möta upp Mickis och Peter som nästan hade vägarna förbi mig, stod ute och pratade med dem tills det var dags att åka vidare. Resten av dagen har gått åt till matlagning, så att vi är lite förberedda inför Norge. Så tråkigt att laga mat där, sen har vi ingen ugn heller. Vi fick till två tacopajer. Dom såg grymt goda ut.

Gick förbi badhusparken förut idag och kunde inte låta bli att ta lite kort.




Icas bästa.

Har alltid tyckt att ICAs reklamer är charmiga, gillar deras nya.

- När den här ger utslag då kan vi prata rynkor.

- Pliiip. "Soltorkade tomater 21,50.-"

Helg igen!

Gick upp lite tidigare imorse för en långpromenad, det var verkligen härligt. Har inte rört på mig alls de här två veckorna, det behövdes alltså.

Idag blir det lite matshopping inför Norge, åker tillbaka på Söndag. Känns ganska trist, men jag vet att det kommer gå väldigt fort.



Hoppas ni får en bra Fredag!

3 timmar åt skogen.

Spenderat lite för många timmar på att försöka få till en ny schysst layout på min blogg.

 Resultatet : Nothing. Nada.

Utlandsfeelings.

Har börjat spana efter en massa sommarkläder, vilket jag inte alls borde göra. Eftersom jag tror jag kommer att hitta ganska mycket utav det i Bangkok. Men kunde ändå inte låta bli. Så nu har jag klickat hem den här denim skjortan och en sjukt cool jeanskjol.

Tänkte köpa med mig några böcker också, eftersom jag är helt lost i bokvärlden så kanske någon utav er har något bra boktips?


Märks det att jag längtar efter Thailands sol och värme?


Vaccinering.

Nu ska jag åka och ta en vaccinationsspruta. Det var snart ett år sedan jag tog det första vaccinet mot Hepatit A, som jag behöver påfyllning på inför Thailand. Tycker faktiskt inte att sprutor är speciellt läskigt, jag tror att många stressar upp sig i onödan. Om jag inte kollar på sprutan så lägger jag oftast inte märke till när jag fått vaccinet.


Ett roligt filmtips.

Skrattade mig igenom den här komedin ikväll "Don't mess with the Zohan" med Adam Sandler.


Vardagslyx.

Första vardagen på länge idag. Det firade jag och älskling med två timmars relax och ångbastubad. Fick en 80 minuters SPA massage i julklapp som jag utnyttjade, helt underbart. Sen åt vi en god skaldjurssallad efteråt.
Mer vardags lyx tack!

Gick en sväng på stan, och inhandlade lite nödvändigheter. Som ett linne, ett stickad väst och solskyddsfaktor i massor. Hinner inte fixa så mycket när vi kommer hem från Norge innan vi åker till Thailand. Så nu är det mesta gjort !

Sommar inspo.




Kvalitets tid.

Igår åkte jag och Micke till min pappa. Har kramats och busat med lillasyster. Igår såg vi filmen polarexpressen som hon fick av mig i julklapp. Det är en lika bra barn film som vuxenfilm, älskar den. Gjorde upp eld i kaminen och smaskade på ost och kex.

Nu ska vi ut på en sparktur, hörs snart igen!





Pyssliga jag.

Ikväll har jag pysslat med foton från tre år tillbaka. Har en del foton kvar att sätta in och ännu mer att framkalla. Det är kul att spara en massa fina minnen i album. Just nu klistrar jag in bilder från Spanien resan -06 med Henke, Matte och Micke.




Salus per aqua

Igår gick det upp för mig att det är helg. Har iallafall bara tagit det lugnt, kikat på svensk tv, det var efterlängtat. Spelat buzz i timmar, och blivit frustrerad av min otur. Ätit god mat och druckit vin.

Både jag och älskling fick en varsin spa behandling i julklapp så vi tänkte boka in den tillsammans idag. Den här gången fick jag på SPA kliniken här i Östersund, blir kul att gå på ett nytt ställe. Annars har jag alltid åkt till Storhogna.

Hoppas ni haft en bra helg!

Lilly Allen



På repeat ikväll, Lilly Allen - Fear.

Vinterstaden





Iskallt hemma i Östersund idag men också väldigt vackert. Tog en promenad
som inte blev speciellt lång, två vinterbilder lyckades jag få till.

Resa nummer ett.

Nu är en resa till Thailand bokad! Vi ska resa runt i en månad och utgår från Bangkok. Eftersom jag aldrig varit där så vill jag att alla ni som varit där ska överösa mig med braiga tips nu, Ok?


Inga löften i år.

Jag har försökt med nyårslöften några gånger, men håller dem aldrig så vi dissar det i år. Jag sätter alltid alldeles för höga krav på mig själv, som att träna mera (då blir det oftast mindre), äta godis 1 dag i veckan (tar nånting varje dag istället), läsa mer(kan vara bra att köpa en bok till att börja med.)

 Är det någon som ens håller sina nyårslöften i ett helt år?

fler bilder..








Nyårsafton i bilder.








RSS 2.0