Fix inför resan.

Igår åt vi god grillad mat hemma hos M:s pappa. Idag blir det en sista runda på stan innan thailand imorgon. Behöver hårsnoddar och hårspännen (lyckas aldrig hålla rätt på sånt), Solskydd, aftersun och nåt fint sommarplagg.

Nu måste jag packa min ryggsäck och lära mig min kamera riktigt bra. Vi hörs senare!


My newfound lover.


Mitt flickrum just nu.



In med vinterkläder i garderoben samtidigt som jag rotar fram bikinis och sommarkläder.

Känns rätt bra.

Ny musik.



Skön slutet på veckan snart fredag låt.

N.A.S.A ft. Kanye West - Gifted.

Vår sista dag på Norskjobbet.

Sista dagen i Onsdags var en helt galen dag. Har aldrig blivit så uppassad på ett jobb någonsin. Dagen började med ett litet gruppfoto utav vårat skift som vår chef ville ha kvar. Micke och jag bjöd norskarna på vår tårta och dom hade en till oss där det stod ett fint meddelande där de var nöjda med vårat jobb. Senare ville chefen att vi skulle sluta tidigare och sätta oss med han och äta tårtan, dricka kaffe och snacka lite skit även fast jag har sjukt svårt att förstå hans sluddriga norska och jobbiga dialekt.

Han gav oss en t-shirt och en sportbag som minne och såklart fick vi ta hjälmarna med oss. Han fotade med jobbets kamera hela dagen och skulle skicka bilderna till oss sen. Jobbarkompisarna blev lite tårögda när de önskade oss en god tur hem.

Kommer verkligen sakna de härliga norskarna vi lärt känna.


Fettisdag

Idag är det Fettisdagen och jag har inte ätit en semla. Jag som älskar semlor fullproppade med mandelmassa, förhoppningsvis finns dem kvar när jag kommer hem.




Tårtkalas

Har storstädat lägenheten ikväll och nu är vi klara för att ge oss av hem till Sverige. Köpt en tårta till våra arbetskamrater (norskarna älskar tårta). Har redan ätit av två stycken tårtor den senaste veckan så en till skadar ju inte :)



Gillar den här bilden på mig och finaste M.



Packar ihop mina kläder.

Packat ihop mina kläder nu, gick rätt så fort med tanke på att jag inte alls haft med mig speciellt mycket till kläder hit och som ni vet finns det inte så mycket att handla här. Ska fylla upp min garderob med massa härliga vår och sommarkläder nu. Helst vill jag hänga in dem i en gå-in-garderob ,såhär mysigt som Nicole Richie har det.

Ikväll ska jag träna, ska försöka få in en träning imorgon också innan vi åker hem på Onsdag.


Update;

Update: Jag har avverkat 32 arbetstimmar i helgen, bara 24 kvar.


Tillbakablick.

Klockan tre går vi på våra sex sista arbetsdagar här i Norge, kommer mest sakna de norska arbetskamraterna och vår mysiga lya som vi haft möjligheten att bo i. Nästan ett halvår har det gått sen vi flyttade hit. Såhär och såhär såg det ut i September.

Nu ska skriva en lista. Ha en bra dag allihopa!

I will get you.



Det perfekta linnet av Alexander Wang.

Tungviktsmatch i Orkanger.



Pappa får en lektion i boxning, han går verkligen in för det.

Dagen i bilder.








Norges news.

En sak som jag finner rätt roande är när man ser på de norska nyheterna, ni vet nyheter där man tar upp rätt allvarliga saker som händer i världen.

Nyhetsankaret som ofta är en man i en mörk kostym med en allvarlig ton i rösten läser upp nyheter som te.x. "På måndags morgonen hittades en man död i sin lägenhet"......och nu, nya intriger i "DIRTY SEXY MONEY".

Det passar liksom inte. Vart tog tv-hallåorna vägen?

shopgarde-robe.com

Kolla in den här sidan med en massa fina vintage kläder och skor.



Snyggingarna på bilden är såklart slut.

En bra suprise.

Fick en glad nyhet precis min pappa, hans tjej och min lillasyster är påväg till Trondheim och kommer och hälsar på oss imorgon! Eftersom de åker till Malmö och Köpenhamn när jag kommer hem så hinner vi inte träffas innan jag drar utomlands. Det här gjorde min dag, nu ska jag dra iväg på träning.



Jag är lite smått förtjust i snygga människor på snygga bilder.


Mer läsning.

Nästa veckan startar bokrean, perfekt inför resan och perfekt för mig som ska bli bättre på att läsa böcker. Böcker är något jag inte alls vill lägga ut speciellt mycket pengar på så därför är bokrea en väldigt bra grej.


Dagens lista.

Har: Vaknat, ätit frukost och satt mig här.
Just nu: Läser bloggar
Ska: Träna, ta en promenad i det fina vädret och jobba nattskift.
Humör: Bra!
Äter: Inget för tillfället.
Dricker: Chai-te
Bästa: Att vi snart åker till Thailand.
Sämsta: Att jag skjuter upp saker som jag borde göra nu.
Väder: Svinkallt och strålande sol.
Övrigt: 8 dagar kvar att jobba här i Norget (!)

Vinternollnio.

  

   

From Norway, with love.

Jag saknar alla där hemma i Sverige jättemycket och tack alla ni som läser och kommenterar i min blogg, det är så mycket roligare att skriva då. Hoppas ni alla får en jättemysig alla hjärtans dag.





Det ska föreställa formen av ett hjärta om någon undrar :)

2,5 timmes step.

Igår var jag som sagt iväg på 2,5 timmars step maraton. Tänkte att de skulle börja lugnt och sedan trappas upp och kanske att jag till och med kunde få lite avslappning sista halvtimmen! Det var stenhårt från första sekunden in i det sista. Sjukt kul och peppande instruktörer.

Vi fick lite energipåfyllning i form av proteindrinkar, energibars och frukt. Jag är lite öm i benen idag, men är glad att jag anmälde mig. Älskar när jag klarar utmaningar bättre än förväntat.




En riktig utmaning.

Mina svenska vänner här i Norge, Julie och Sandra har lurat med mig på 2,5 timmars Step imorgon.

Julle: Tänk på att du ska till Thailand Malin!

Har nog aldrig i hela mitt liv tränat så länge och med en sådan uppmaning måste jag ge mej in i det här vansinnes dådet. Fortsättning följer..



Ett paket..

Idag fick vi en alla hjärtans dag present med posten från min snälla mamma.



Geléhjärtan :)

Snöbollskrig som sport.

Idag är vi lediga, fruktansvärt skönt eftersom jag känner mig mer än nöjd här borta just nu. Jag vill till solen och värmen. Vintern här uppe är alldeles för lång.

På tal om vinter. Vad jag inte visste var att snöbollskrig utövas som sport. Det måste vara en riktigt lattjo träning! Japan vann guld 2003 :)


Dagens bilduppdrag.

Jag fick en utmaning av Michaela att ta fram den den sjätte bilden i den sjätte bildmappen.
Och titta vad som kom fram, härliga minnen från midsommaren 2008 med lillasyster.



Så alla som känner sig manade , doit!

Fresh mat.

Är det något som är riktigt bra här så är det maten på bensinstationen shell, riktigt dyrt såklart men helt underbar välgjord snabbmat. Så har ni vägarna förbi Norge så unna er nåt i namnet "Fresh". Tänkte äta min ost och skinksallad därifrån nu som Mike (Fresh älskaren nummer ett) köpte till mig igår.


10 kronor i frakt!

Har spenderat förmiddagen med att finkamma internetshopen Asos för att kanske hitta något fint. Idag är det sista dagen med 10 kronors frakt, så om ni hade tänkt beställa något där så passa på!

Genom mitt fönster.



Det är mysigt att vara inne och titta ut på snöovädret genom fönstret.

Måndags träning.

Imorse pallrade jag mig iväg på ett 60 minuter långt step/mage pass, riktigt jobbigt men väldigt skönt nu efteråt. Nu ska jag vara lite huslig och laga en god thaigryta.

Spontanfester blir alltid bra.

En riktigt bra inflyttningsfest är live sång, trevligt folk, gratis dricka och en efterfest som bjuder på korv med bröd. Igår hade vi en riktigt lyckad spontan utgång. Hade inte alls planerat det men vi tog en taxi in till centrum och hamnade på inflyttningsfest, kollade in det lokala pubhaket och efterfest på det. Norskarna är riktiga partyprissar! Tack för en grymt trevlig kväll :)


God morgon.

Ställde klockan på nio imorse för att plöja igenom lite serier och Stieg Larssons andra bok som verkar minst lika bra som den första, kan inte slita mig ifrån den.

Jag har en plan inför hösten, har funderat på det från och till och nu har jag i princip bestämt att jag vill göra det här, men det är en del som jag ska kolla upp innan jag kan säga något mer. Berättar såklart när jag vet hur det blir.

Tillbaka till boken!



Hej, från vår lilla lya.





Ikväll ska vi dricka corona med lime och gotta oss med nygrillad kyckling och potatissallad. Mumma!

Godiset är slut och jag har ont i magen.

Fem punkter.

Fem saker som tyder på att du har varit i en norsk håla för länge.

-  Blandar ihop Norska och Svenska. Micke säger numera "Polisi" till Polis.

-  Jag börjar fundera om kläderna på köpcentret inte är så tokiga ändå.

-  Säger till mina vänner där hemma att jag ska på byn och köpa öl.

-  Vi imponeras av "Volvoraggare" som sladdar på köpcentrets parkering.

-  Micke har börjat snusa lössnus.


Hur ska det här sluta?

En fredagslåt



Dagens ; M.I.A -  Paper plans

Snart lång helg.

Börjar jobba om några timmar. Sista arbetsdagen på den här veckan! Det återstår bara 12 arbetsdagar sen är vi hemma :) Det blir hårdträning på 3T tills dess!



Vinter i Norge.

Mina Barbies

Idag fyller barbie 50 år. Grattis!



Jag hade alla mina barbies i en gigantisk låda när jag var liten. Där fick dem sova när jag lekt färdigt för dagen. En gång hade jag en av mina killkompisar på besök. Han fick såklart också leka med mig och mina barbies. Jag gav honom Ken dockan, den som jag önskade mig i flera år och tillslut fick. Jag var överlycklig. Då hade jag mitt harem av en man och hans tjugo kvinnor.

Min kompis tyckte inte riktigt om att leka med barbies (vilket jag idag förstår) så han ryckte bort ett ben på Ken dockan. Jag var blev så fruktansvärt ledsen och efter det tog jag aldrig fram mina barbies när han skulle komma på besök. När Ken hade gått benlös ett tag insåg jag sedan att det bara var att sätta fast benet igen. Just då var det ett traumatiskt ögonblick i min barndom :)

Tisdagsmys

Har haft en rejäl städar dag idag, gått igenom hela lägenheten. En skön promenad på det sen drog jag och Mikey in till byn och handlade lite välförtjänt fika och jag köpte norska Costume. Var alldeles förlängesedan jag bläddrade i ett modemagasin, ska köpa mer sånt.


Dagens promenad.





Åh, vad jag älskar när solen skiner.

Never Denim.

Idag har jag bokat tid för en andra vaccinations spruta. Hepatit B sprutan måste jag ta två gånger innan resan och en gång till efter 5 månader. Sen håller den sig i väldigt många år.

Tog en runda på shoppingcentret också där den enda butik som är värt ett besök är BikBok, inte illa alls. Gick därifrån med två par jeans rikare från deras nya Never Denim kollektion. Den har ju nyss släppts så det kommer in mycket snyggt framöver.




Jeansen på bild två(i mörk tvätt) och jeansen på bild tre fick följa med hem.

Jag & Gossip Girl

Jobbat klart den här veckan, Mike fick ta mitt sista pass inatt och det känns riktigt skönt. Ikväll ska jag ha Gossip Girl maraton. Händer inte så mycket här borta så lite drama i andras liv passar väldigt bra att titta på just nu.


RSS 2.0