Tony Hawks jycke?

                                          Jag har hittat världens skönaste hund.


En söt film.

Nu har jag och Micke myst ner oss med laptopen i sängen. Vi ska titta på en av mina favorit filmer.


Jobb hela natten lång.

Nu ska jag snart äta potatis och senpassill är det tänkt. Potatisarna är så stora att det kommer ta en timma innan de blir ätbara. Hursomhelst så börjar vi jobba om tre timmar,motivationen är inte på topp. Inatt ska jag ta med kameran då det förhoppningsvis är lugnt och skönt i fabriken så jag kan fota våra snygga arbetskläder.

see you.


Vad jag verkligen behöver.


Kvällis

                                         

Efter en färd med en bil som är allt annat än hel var vi framme i Orkanger vid 15 tiden. Nu försöker jag hålla mig uppe så länge som möjligt inför imorgon, då vi går på vårat första nattpass.

M har gjort iordning lite fika, mackor och juice. Köpte med oss ljus hemifrån, så mysigt att ha när det börjar bli mörkt ute. 

Puss

Same same but different.

Idag har jag och Mike strosat runt på staden och inhandlat mat till tusen, så nu kan vi fylla upp den där frysen vi har som har stått tom.

Det har verkligen blivit höst i Östersund nu. En massa vackra färger på löven och en frisk luft som det bara finns här uppe. Ikväll ska jag försöka hooka upp med E, innan jag åker tillbaka till Norge imorgon.

Det är dock lite problematiskt utan mobiltelefon, den kom bort någongång där under Onsdag kvällen på Silja Line. Jag får hoppas att den råkat hamna i Brittas väska. Jag kommer nog aldrig förstå hur man klarade sig utan en bärbar telefon förr i tiden?

Trevlig Lördag på er!


                                                    


            


Huvudstaden.

Stockholm är en stad som jag ofta stannar till i enbart några timmar för att sedan åka någon annanstans. Därför har jag aldrig riktigt sett huvudstaden på riktigt. Det tycker jag är tråkigt för Stockholm är ju otroligt mysigt och vackert. Nästa gång blir det en Stockholmsweekend, inget annat.



Gamla stan.

Paljon kiitoksia!




I Tisdags morgon flög vi alltså till Stockholm. Mötte upp söta Mickis som visade mig shoppingen och kramade Sandra innan hon åkte till London.

På eftermiddagen tog vi Silja Line över till Finland. Det var en grymt bra resa, med himmelska buffér. Vin och öl fick vi ta hur mycket vi ville. Resulterade att pappa sprang upp och ner som en tok för att fylla på våra glas så att det inte skulle ta slut. Bodde i en jättefin hytt, badade i båtens pooler och i bollhavet med lillasyster. Shoppade en chokladask till mamma, en mascara och en dooleys till mig själv och Micke fick en Finlandia vodka av mig. Shower, diskotek, dans, karaoke och barhäng fanns överallt. En bra båt med en blandning av alla åldrar och nationaliteter.

Helsingfors var också bra. Myste vid hamnen och strosade runt i staden. Förstod dock ingenting av de finska språket. Skönt att många kan svenska där så pass bra ändå.



TACK för en toppenresa.

Tillbaka efter resan.

Nu är jag hemma igen efter en otroligt bra resa med den maffiga båten Silja Line och mysiga Helsingfors.

Ska lägga in bilder senare idag.

puss

and off we go..

Nu är väskorna packade inför hemfärden inatt. Vi ska bara jobba till 23 först, gruvar mig lite. Men det ska nog gå bra. Sen går flyget klockan 10 imorgon bitti till Stockholm. Då blir det lite shopping och fika med vänner. Sen går Silja Line till Finland på eftermiddagen.

Ska fota mycket!

Puss


bloggtips

Jag har hittat min nya favorit blogg som drivs av Jennie Hammar.


Check it out.


love sundays.

Det är en härlig söndag utanför fönstret. 39 grader visar termometern som ligger i solen. Dags att dra upp Micke ur sängen för en promenad :)

återkommer.

FB vs MSN

Jag konverserar nästan aldrig med någon på msn längre. Jag vet inte hur längesen det var någon addade mig eller jag addade någon till min msn lista. Hela min msn-lista är från då jag var 15 år. Är det enbart facebook chatten som gäller nu? Är det jag som blivit omodern?

Jag har alltid gillat msn, är liksom mer mysigt där. Sen finns den alltid där på ditt skrivbord. På facebook måste jag ha webbsidan uppe hela tiden om jag ska prata med någon, det glömmer jag alltid och sendan orkar jag aldrig logga in igen. Så adda mig på min msn som jag ska bevara tills jag dör : [email protected] .Ni kan ju maila mig på den också.

Väldigt ointressant, egentligen.


Puss sötisar.

Lördagsgodis

Ikväll har Julie och Sandra varit här och umgåtts med oss, mysigt att vi är några fler i den här lilla byn. 

Lördag betyder lördagsgodis och Norges "Ylvis möter väggen" på tvn. Jag har kollat  in sveriges "Hål i väggen" här. Måste säga att den norska versionen med Ylvis verkar mycket roligare. De skrattar konstant och är allmänt flummiga. Jag vill också vara med, ser ju väldigt roande ut.


Längtar tillbaka

Hittade några bilder från Malaysia som var Julies och mitt sista stopp innan vi åkte hem till Sverige. Malaysia var grymt vackert och skönt. Har liksom glömt bort Tioman(Ön där vi var) lite, men de här bilderna får mig att minnas hur gött vi hade det, och hur mycket vi gruvade oss för att komma tillbaka till kylan igen.

Klicka bilderna för att dem större.

   

      

1. Gungan på Monkey Bay blev snabbt en favorit.
2. We are in the mood och sippar på en baleys med is.
3. Söta apor fanns det.
4. Salang beach, inte så befolkat.
5. Strandsatta på Monkey Bay, då lekte vi Robinson med befolkningen.


Med musik går allting mycket lättare

Play : "Swingfly"

Dags att ta hand om ett tråkigt diskberg,


fiffigt piller

Ett piller som gör att sur mat smakar bra.

Tänk att äta äcklig surströmming som om det smakade som vanlig fisk. Citronen som är proppad med c-vitaminer kan jag äta utan grimasera. Hur coolt vore det inte att kunna hälla i sig mängder av tabasco och inte tycka att den bränner upp ditt svalj? Vilket fiffigt piller.


I andra hand.

Jag älskar att shoppa secondhand, då man får tag på riktigt unika kläder som ingen annan har och mixa det med nytt. Dessutom är det bra för min spara period nu.

Nu ber jag er om lite hjälp på bra secondhand butiker i Stockholm?


mys-malin

Sitter här i den skönaste soffan jag suttit i, laptopen på magen och en filtallrik med musli i bredvid mig. Jag har jobbat klart för den här veckan. Det känns bra. Idag måste vi förbi skattekontoret och kolla vart våra skattekort har tagit vägen, annars blir det ingen lön.

Puss


Slö förmiddag

Så skönt när man börjar klockan tre och jobbar till elva ikväll. Då har man hela förmiddagen att slå ihjäl med lite SATC.



sköna filmlåtar

Jag och Micke har legat och lyssnat på mysig filmmusik ikväll. Finns väldigt mycket bra låtar och jag gjorde därför en liten lista över mina favoriter.


5. "Snatch" The stranglers - Golden brown


4. "Eternal sunshine of the spotless mind" Beck - Everybody's got to learn sometime

3. "Donnie Darko" Gary Jules - Mad world


2. "Garden State" The Shins - New Slang

1. "Cruel Intentions" Counting crows - Colorblind

 

ett roligt telefonsamtal.

Pratade med min pappa nyss på telefon då han helt plötsligt utbryter "katthelvete", "katten ska ut". Jag förstår inte riktigt hans hårda ord mot katten och undrar nyfiken vad det är som hänt. "Smulan (kattens namn) satte sig precis för att pissa i min arbetssko" säger han med en väldigt upprörd ton. Han fortsätter sedan med uppgiven röst ,"Jaha, då har jag inga skor att jobba i imorgon".
 
När började lite kattpiss i en sko störa min hårding till far?


Miniresa

Idag har jag fixat två dagar ledigt nästa vecka, för att åka hem och lämna tillbaka mammas bil som vi lånade hit. Ska istället hämta pappas gamla volvo. Haha, ett bra byte. Sen tar jag flyget till Stockholm och senare på eftermiddagen åker jag med pappa, hans sambo och lillasyster över till Finland. Jag har aldrig varit där, blir spännande!

Någon som varit i Helsingfors?

Puss


Out of time

Dagens sköna låt.


Förmiddags sol

 

                       Förmiddagssol i rosa mysdress.


Godsaker

Har från och med att jag flyttade till Norge infört godisfria veckor. Det innebär att jag får äta godsaker på Fredag och Lördag. Ni som känner mig vet att det inte varar speciellt länge. Men nu har jag faktiskt klarat det ända sedan jag kom hit, duktigt va?

Har tänkt tanken att om någon bjuder då kan jag väl inte vara otrevlig och säga nej. Just nu sitter Micke och försöker trycka upp en muffins i min mun, jag är inte frestad.

Puss


Gymmet

Nyss ätit middag, snart blir det träning på 3T. Jag har alltid varit en person som gillar att gå på olika pass med instruktörer som skriker på mig. Gymmet har inte direkt varit en favorit. Nu har jag provat några gånger på 3T och börjar trivas rätt bra med det faktiskt.
 
Hörs sen!

Stylish.



Chanel Iman

Promenad


Dagens promenad från Coop.

Vem kan slå Filip och Fredrik?

Har hittat ett nytt favoritprogram som jag kommer att följa via kanal5 webbtv.




Bästa tv profilerna genom tiderna.


a hard work,work.

Nu har vi kommit igång ganska bra på jobbet och förstått vad vi egentligen ska hålla på med framöver. Tänkte försöka förklara det för er.

Vi arbetar i an fabrik där de producerar 5 tons rör till oljeriggar. Dem är ganska stora alltså. Vår produktionsavdelning heter cutback. Vi får in rör som vi skär av topparna på, sen hyvlar vi på röret så att det blir en bra vinkel på det. Slipar bort eventuella skavanker. Mäter röret, så att det har rätt längd osv. När det är klart skickar vi iväg röret med märkning och lock på topparna. Vi är den sista stationen att behanda röret. Det är inte de minsta stressigt och vi hinner med igenomsnitt 4 rör/dag. Däremot är det väldigt viktigt att vara noggran och att det inte blir något fel så att vi hyvlar för långt in på röret, eftersom ett rör kostar 400.000 kroner.

Kommer att jobba mycket natt, dag och kvällsskift ibland 12 timmar i sträck flera nätter och sen blir vi lediga några dagar. Jag tror att det kommer att passa oss bra.

Puss och hej.


Sommar,sommar,sommar..



18 grader idag.  Ingen höst än så länge.


någonting bra.

RUSSIN, perfekt instället för godis :)

Mitt nya beroende.


Nya vardagsrutiner

Det är mycket man måste tänka på nu när man bor i lägenhet för första gången på riktigt..

.Diska varje dag måste man göra när man inte har en diskmaskin.
.Nytt toalettpapper kommer inte in på toaletten av sig själv, Speciellt inte när Micke förbrukar tre rullar per dag.
.Middagen är aldrig färdig när vi kommer hem från jobbet. (Den tar Mikey boy hand om)
.Det är ingen som plockar upp saker man lämnar på fel ställen.

Så lite extra arbetstid efter jobbet blir det ju, men jag stormtrivs.

Puss


dramatik i fikarummet

Vi får ju som sagt frukt på jobbet varje dag. Dagen till ära roffade jag åt mig den sista persikan, det skulle jag inte ha gjort. Efter att jag tuggat på den ett tag kommer jag närmre kärnan och tittar mot frukten. Öga mot öga med en vidrig liten larv. Jag slängde persikan över bordet och spottade ut det jag tuggade på.
Förklarade att det var en larv i frukten jag just åt.

"De e mark i fruktaaaaa" skrek gubbarna till varandra. Sen rörde de inte en frukt på hela dagen.


TTT

Snart dags för ett träningspass på 3T :)

puss på er.


21:12 update

Så skönt med wireless internet. Jag kan ha datorn i princip vart som helst i hela lägenheten. Nyss myst ner mig i världens tjockaste täcke som vi fått låna utav våra snälla hyresvärdar/grannar. Ska kika på en film, har några som vi tagit med oss att välja på. Klockan står på 06.10 imorgonbitti.. då är det nya tag. 

Ska snart uppdatera er med ett inlägg om det okvinnliga jobb jag har bland stora maskiner, gubbar och buskishumor..






...




Snygga Sienna Miller från filmen Alfie

Generositet

Fjordlaks var inte de generösaste företaget jag jobbat på under mina år i arbetslivet.(Det har väl blivit några år iallafall?) På fyra månader fick vi ett julbord på arbetstid, MAX en dricka. Vi fick köpa, även den alldra minsta torkade fisken vi packade. En dag fick vi en medelstor tårta som hela fabriken fick dela på.

Annat är det på vår fabrik här i Orkanger. Frukt och mackor till fika, lunch och pauser mest hela tiden och då har vi avverkat 1 dag.

Men det bästa av allt är att vi har GRATIS träning på ett stort gym. Yes for free! Mike var såklart väldigt sugen på att gymma och gjorde klart för mig väldigt tidigt, att när vi slutar måste vi prova gymmet efter middagen. Jag var lite loj och trött men min darling har peppat mig och nu är jag rätt sugen på lite gym faktiskt. Men nu ligger han däckad i sängen..
 
jag tror vi skippar gymmet idag..


90210

Nya avsnitt av 90210 har börjat sändas i USA nu. Det bästa är ju att de gamla karraktärerna Kelly och Brenda fortfarande är med. Undrar om serien är lika bra, eller om det var bättre förr? Ser fram emot serien, alot.



Gammalt blir nytt.

bra musik..

En mysig låt me Nada surf..


Orkanger nature









norge nummer

Jag har äntligen klurat ut koden till mitt norska kontantkort, det var den koden som jag spärrade mitt svenska kontantkort med i Australien.

Ni kan nå mig på 004798075368 och mitt vanliga svenska förstås, men inte lika bra..

puss

Loftlägenhet

Här är två bilder på våran nya loftlägenhet, behövde inte ta med oss några möbler, bara att flytta in..
Lägg märke till mig på den första bilden.




Äntligen här..

Vi är framme i Orkanger som det heter. Har flyttat in oss i en mysig loftlägenhet :) Och internet har vi, yes! Nu ska vi laga spagetti och köttfärssås. Visar bilder ikväll..

Puss så länge.

Ålesund 07

Såhär såg det ut förra året i Norge.


Norway,baby.

I fredags fick vi jobb, idag fixades en väldigt bra lägenhet och bil. Imorgon går flytten till Norge! wihoo.

Dagen har bestått av att panikpacka. Tvätta kläder, springa ner till källaren för att rota fram varma jackor, mössor och skor. (det var ett tag sen jag hade vinter nu). Inhandla mat på Willys och packa i bilen.

Ni ska få se vårat boende så fort jag får till internet i Norge.

Puss!



Fredagar




Idag är jag glad, det är ju Fredag fö faaaaan.

En fin bakgrund.

Sälja saker är bra då får man in pengar för sånt man ändå inte använder om det är nåt utav värde. M skulle sälja lite prylar i början av sommaren. Då använde vi oss utav den här väggen som bakgrund. Vilket gör prylarna mycket snyggare, eller hur ?








homecoming

Igår plöjde jag och Emma ett antal Sex and the City avsnitt och jag åt tydligen upp hela deras bokstavskex paket.  Nu ska jag se mer SATC, jag får aldrig nog av den serien. Klockan tolv ska jag åka ut till flygplatsen och plocka upp Pappa,Britta och Hanna som kommit hem från NY idag.

Hanna berättade att hon hade gjort följande : åkt helikopter, åkt buss, åkt taxi, åkt flyg.. spännande :)

Puss


turochretur

Pjuh. Äntligen hemma, har varit en minst sagt effektiv dag. Klev upp 6 imorse efter 5 timmars sömn var jag lagomt trött för att sätta mig i bilen och köra 26 mil till Trondheim. Jag blir lika faschinerad varje gång jag passerar gränsen till Norge. Naturen byter liksom skepnad och blir så vacker.

Dagen gick bra, vi lämnade in våra cv på en massa jobb och kollade runt lite i Trondheim. På eftermiddagen åkte vi och kikade på en lägenhet några kilometer utanför trondheim centrum, kanske helt perfekt och kanske snart våran.

fortsättning följer..





M lyckades med två kort på trippen ett på mig och ett på den vacka naturen tidigt imorse.


RSS 2.0