Thai resumé.

Kort om platserna vi besökte i Thailand och vad jag tyckte om dem.

Bangkok : Gillade Bangkok, skulle kunna spendera en vecka bara där för att shoppa, titta pa alla maffiga tempel och äta god mat. Åk aldrig tuktuk i Bangkok, trodde vi skulle bli koldioxidförgiftade i all trafikstockning. Gillade inte alls MBK, alldeles för mycket skitsaker. Man måste nog ha lite bättre tålamod än mig för att hitta fynden i den röran. Siam paragon var ett bra shoppingcenter med lite dyrare märken och sista kvällen hittade vi Central World som verkade riktigt bra men som vi inte han kolla färdigt i.

Huahin: Låg bara två timmar från bangkok och är ett bra första sol ställe med en lang strand, inte så mycket mer. Överpriser, feta gubbar med unga thaiflickor och äldre människor. Fick en känsla av en semesterort i europa.

Krabi : Såg inte så mycket mer än Krabi Town som inte var något speciellt.

Ao Nang: Väldigt mysigt och en perfekt utgångpunkt för att ta sig till en massa fina öar runtomkring. Själva stranden i Ao Nang var mest hårda snäckor och grummligt vatten med en massa longtailbåtar. Fanns en hel del billig shopping och överflöd av mysiga restauranger med grym thaimat.

Railay: En soft strand med några få bra restauranger.

Pooda Island : Var min favorit ö. Dit ska man absolut åka när det är lågvatten. Första gången vi kom dit var det jättehögt vatten och skräpigt. När vi besökte ön en andra gång var det kritvit strand runt hela ön och turkost vatten med ett mysigt korallrev några meter ut i vattnet. Köpte mat från longtailbåtar som ligger runt ön. Där såg vi också söta apor som smaskade bananer.



Chicken Island/Tub Island : Hade säkert kunna varit så mycket bättre än vad det var. Jag och Linda gav oss ut på egen hand och fick i princip stå och sola hela den dagen. Grejjen med den ön var att vattnet skulle försvinna så att det blev en strandgång mitt ut i havet. Vi väntade och väntade men det hände inte alls mycket och klockan tre då våran båt gick från andra sidan hade vi fortfarande inte tagit oss över. Som tur var kom han och plockade upp oss då han märkte att vi inte tagit oss till andra sidan och vart var berget som skulle likna ett kyckling huvud?

Tonsai beach : Spenderade tre timmar där, sen kom Thailandsresans första regndag.

Koh Lanta: Fick höra att det inte skulle vara något speciellt och alldeles dött. Men jag håller verkligen inte med. Mysigare och personligare ställe får man leta efter. En stor lång strand med några få människor (kändes det som). Mysiga restauranger, snälla thailändare, eldshower, ett bra boende. Är det inte så man vill ha Thailand?. Tog också en snorkeltur till öarna Koh Mook, Koh Hai, Koh Nghi och Motak cave tror jag det var?. Snorklingen var helt ok och grottan var lite läskig med tillslut kom en liten strand fram där inne med en massa kineser som ville fota sig med oss.

Phiphi: När vi hade sagt hej då till Linda och Nicklas så åkte jag och Micke ut till Phiphi Island med färja. Phiphi var väldigt mysigt och en riktig party ö men tyvärr alldeles för exploaterat med överdrivna priser. På PhiPhi don försvann vattnet på eftermiddagen och vi fick svalka oss i en pöl, typ. Kollade in viewpoint med utsikt över phiphi som var den största ansträngningen den här månaden. Tänkte faktiskt göra en bamboo tatuering men vi hade alldeles för lite tid där.


Jag vill tillbaka och se mycket mer av de vackra paradisöarna, äta den galet goda thaimaten och dricka drinkar på stranden till solnedgången !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0